Uwielbiasz jeść słodycze? Podejrzewam, że tak. Jeżeli jesteś podobna do mnie, to z pewnością zdarza ci się prowadzić walkę pomiędzy ochotą na słodki deser, a lenistwem wyrażającym się w niechęci do opuszania własnego domu w celu nabycia owych słodkości. Spokojnie, znalazłam bowiem sposób, na zrobienie pysznego deseru z produktów, które każda w nas ma w swojej spiżarni.
Już niedługo tłusty czwartek, czyli najbardziej słodki dzień w roku. Dzień, w którym możemy bez wyrzutów sumienia zajadać się pysznymi pączkami i faworkami.
Sekretem idealnej pizzy jest oczywiście ciasto. To właśnie ono jest kluczem do tego, aby danie było pyszne, a smakiem przywodziło na myśl wakacje w pięknych Włoszech. Z okazji Światowego Dnia Pizzy przedstawiamy najlepszy przepis, który zawsze się udaje.
Ciastka amoniakowe to tradycyjna potrawa świateczna, która ma wiele zwolenników. Są to kruche ciasteczka z dodatkiem amoniaku spożywczego, który nadaje im charakterystycznego zapachu i smaku. Wywodząca się z kuchni lwowskiej.
Czy wiesz, że gofry to nie tylko deser letni, ale także pyszna przekąska na zimowe dni? Jeśli nie, to koniecznie musisz spróbować gofrów także zimą! W tym artykule podzielę się z Wami kilkoma pomysłami na to, jak przygotować i podać gofry w chłodniejsze miesiące.
Sezon grillowy rozpoczął się już na dobre! To idealna okazja, aby spróbować pysznych potraw nie tylko w mięsnej wersji. Wegetariańskie dania prosto z rusztu również rozpływają się w ustach i są po prostu pyszne. Przedstawiamy kilka inspiracji.